Feketelábú beregi csirke fokhagyma és paradicsomágyon sütve, franciás burgonyapürével és parmezán chipsszel | Húsimádó VLOG #13
sponsored links
Egy különleges alapanyaghoz különleges elkészítés dukál, vagyis fontos odafigyelni az ízek végsõ harmóniájára. Az én fejemben egybõl a fokhagyma és a paradicsom ízvilága jelenet meg legelõször - így jutott eszembe ez a technika, a parmezán chips pedig menet közben ugrott be, mint kiegészítõ íz és mint dekorációs is. A krumplipürét Szél Tamás receptje alapján, franciásan készítettem, ami nagyon sok vaj krémes kikeverését jelenti.
Hozzávalók az "ágyhoz":
- 1 db feketelábú beregi csirke
- 8-10 db paradicsom
- 3-4 fej fokhagyma
- 1-2 szál rozmaring ág
a kencéhez
- 3-4 kk rózsabors
- 2-3 kk fekete bors
- 2 ek oliva
- 3.5 gerezd fokhagyma
- só és bors a csirkére
- olvasztott vaj a lekenegetéshez